Ciasto kokosowe - rodzaje, składniki, sposób przygotowania
Jeśli ty i twoja rodzina lubicie smak wiórek kokosowych, powinnaś przygotować kokosowy wypiek. Jego wykonanie jest bardzo proste i nie zajmie ci zbyt wiele czasu. Wiórki kokosowe są bogate w białko i powinny być częścią każdej zbilansowanej i zdrowej diety.
W tym artykule:
Ciasto kokosowe - rodzaje
Ciasto kokosowe to bardzo popularny wypiek. W Internecie znajdziemy mnóstwo przepisów na słodkości z wiórkami kokosowymi. Oczywiście różnią się m.in. składnikami i stopniem trudności. Jakie przepisy na ciasto kokosowego są najpopularniejsze? Polskie gospodynie domowe szczególnie upodobały sobie ciasto kokosowe z budyniem oraz szybkie ciasto kokosowe bez pieczenia.
Na wielu stronach o tematyce kulinarnej znajdziemy wskazówki jak wykonać ciasto kokosowe rafaello, a także ciasto kokosowe bounty. Jeśli szukacie pomysłu na wyśmenity i prosty deser musicie wypróbować nasz przepis.
Ciasto kokosowe - składniki
Ciasto kokosowe. Rafaello bez pieczenia [Skutecznie TV]
Ciasto kokosowe - sposób przygotowania
Wszystkie składniki ciasta kokosowego wymieszaj ze sobą, a następnie ulep małe kulki. Ważne jest, aby wiórek było więcej niż samego ciasta. Wiórki kokosowe można zastapić rodzynkami, płatkami owsianymi, orzechami. Masa pozwala na przygotowanie około 12-13 kulek. Przygotowane kulki piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.