Trwa ładowanie...

Co powinniśmy wiedzieć o aromatach spożywczych? (WIDEO)

Zobacz film: "Aromaty spożywcze. Co powinniśmy o nich wiedzieć?"

Obecność substancji aromatyzujących w żywności od jakiegoś czasu jest już normą. Są tańsze i łatwiejsze do pozyskania, dlatego tego typu aromaty sztuczne stały się częstym gościem na etykietach różnych produktów żywnościowych. Nie oznacza to jednak, że do jedzenia nie dodaje się już aromatów naturalnych. Są obecne w żywności i to ich właśnie warto szukać.

Sztuczne aromaty nie są co prawda szkodliwe dla organizmu człowieka, ale powinni uważać na nie ci, którzy mają skłonności do reakcji alergicznych.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.