Dieta Adele. Tak piosenkarce udało się schudnąć 20 kilogramów
W ostatnim czasie metamorfoza piosenkarki Adele jest jedną z najbardziej spektakularnych przemian w brytyjskim show biznesie. Nic dziwnego, w wywiadach często wspominała, że nie lubi ćwiczeń fizycznych. Jak udało jej się zrzucić 22 kg i to stosując dietę, która pozwala jeść czekoladę i pić czerwone wino?
1. Dieta Adele
Kiedy 31-letnia piosenkarka opublikowała zdjęcia tuż po swojej metamorfozie, wiele osób nie wierzyło własnym oczom. Jej przemiana jest zjawiskowa. Zdjęcia, które paparazzi zrobili gwieździe w trakcie wakacji, sprawiły, że niektórzy komentatorzy zaczęli podejrzewać, że Adele mogła nawet przesadzić z odchudzaniem.
Zobacz też Polifenole zawarte w czerwonym winie wspomagają układ trawienny
By zrzucić zbędne kilogramy, piosenkarka musiała przede wszystkim pokonać barierę mentalną. W wywiadach wielokrotnie zaznaczała, że nie lubi ćwiczeń fizycznych. Odpowiedni sposób odżywiania bowiem nie wystarcza. By zrzucić 22 kilogramy Adele zaczęła od zatrudnienia trenera personalnego.
Piosenkarka zdecydowała się na przejście na dietę sirtfood, która skupia się na pobudzeniu metabolizmu człowieka do spalania tkanki tłuszczowej. Ta dieta stała się hitem na Wyspach Brytyjskich w zeszłym roku, kiedy Pipa Middleton przyznała się do jej stosowania. Siedmiomiesięczny plan diety był najczęściej wyszukiwaną dietą w Google w 2019 roku.
2. Dieta SIRT – na czym polega?
Ten sposób odżywiania polega na jedzeniu potraw bogatych w polifenole, które aktywują sirtuiny. Są to białka, które poprawiają samopoczucie. Niektórzy wierzą, że pomagają również w spalaniu tkanki tłuszczowej, jednak nie ma jeszcze wiarygodnych badań potwierdzających tę hipotezę.
Zobacz też Jabłko - naturalne źródło polifenoli
Dieta skupia się na piciu koktajli z zielonych owoców i warzyw, przy zachowaniu odpowiedniej kaloryczności. Wśród produktów zalecanych przy przygotowaniu koktajli, twórcy diety zalecają użycie: kaparów, oliwy z oliwek, jarmużu, lubczyku, pietruszki, rukoli, soi i orzechów włoskich.
3. Dieta sirtfood – dzień po dniu
Przez pierwsze trzy dni osoby na diecie jedzą posiłki, których suma nie może przekroczyć 1000 kalorii dziennie. Musi to być jeden posiłek stały i dwa koktajle. Przez cztery kolejne dni podaż kalorii można zwiększyć do 1500. Zaleca się, by włączyć wtedy dodatkowy posiłek do menu.
Po tym tygodniu osoby na diecie mogą jeść, ile posiłków chcą. Ważne, by zawierały produkty bogate w polifenole. Twórcy diety zastrzegają, że odpowiedni efekt można uzyskać przy włączeniu do planu odchudzania również ćwiczeń fizycznych.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl