Faszerowana papryka z grilla
Papryka z grilla może być podawana na wiele sposobów. Jednym z nich będzie nafaszerowanie jej pomidorem, serem i cukinią. Dodatkowo to danie wegetariańskie możesz przyprawić dowolną ilością ziół i innych przypraw, dzięki czemu uzyskasz swój ulubiony smak.
Źródło zdjęć: © Zdjęcie autorstwa: Romi / CC0 1.0
Składniki:
- 6 sztuk czerwonej papryki;
- 2 duże pomidory;
- żółty ser;
- 1 młoda cukinia;
- drobno posiekany koperek i natka pietruszki;
- zioła prowansalskie, sól, pieprz;
- masło.
Sposób przygotowania:
Przekrój paprykę wzdłuż na pół, oczyść środek i posmaruj masłem lub oliwą. Pozostałe składniki pokrój i dokładnie wymieszaj. Napełnij nimi paprykę, owiniętą w folię aluminiową. Całość posmaruj masłem i posyp serem, grilluj do momentu, aż się roztopią.
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie