Trwa ładowanie...

Jak ugotować ryż, żeby miał mniej kalorii?

Zobacz film: "Jak ugotować ryż, żeby miał mniej kalorii?"

Klasyczny biały ryż jest jednym z ulubionych dodatków do obiadu. Często spożywamy go więc w sporych ilościach, a nie jest to najmniej kaloryczna potrawa - w 100 gramach białego ryżu znajduje się 130 kcal.

Na szczęście naukowcy znaleźli na to sposób. Sekret tkwi we właściwym ugotowaniu ryżu. Kaloryczność ryżu zmniejszy się nawet o połowę, jeżeli do gotującej się wody, dodamy łyżkę pewnego popularnego składnika.

Chcesz wiedzieć więcej? Zobacz WIDEO

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.