Trwa ładowanie...

Lekarz poleca pobudzający napój, który chroni przed rakiem. Pije go codziennie

 Kamil S. Sikora
Kamil S. Sikora 12.04.2023 20:51
Kawa doktora Virgila ma mnóstwo cennych właściwości
Kawa doktora Virgila ma mnóstwo cennych właściwości (Getty Images, YouTube)

Dr Virgiliu Stroescu to endokrynolog i lekarz chorób metabolicznych oraz znany na całym świecie ekspert żywieniowy. Podczas jednego ze swoich występów w telewizji podzielił się przepisem na miksturę, którą sam pije codziennie i poleca każdemu, kto chce zadbać o swoje zdrowie i samopoczucie. Koniecznie wypróbuj tę recepturę.

spis treści

1. Dlaczego warto sięgać po kawę doktora Virgila?

Kawa doktora Virgila działa podobnie jak ten popularny napój pobudzający, ale jak twierdzi autor przepisu, jest bezpieczniejsza dla zdrowia i wykazuje o wiele więcej prozdrowotnych właściwości.

Jednym z głównych składników domowego preparatu jest pietruszka. Znajdziemy w niej m.in.: witaminę A i C, witaminy z grupy B, żelazo, miedź, potas, magnez, wapń, fosfor, błonnik pokarmowy, olejki eteryczne, flawonoidy i związki terpenowe.

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"

Pozostałe składniki mikstury również są bogate w cenne dla naszego organizmu składniki. Kawa dr Virgila wykazuje właściwości przeciwutleniające, przeciwzakrzepowe, przeciwdrobnoustrojowe, moczopędne i przeciwzapalne.

Napój zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów, zawału serca, udaru mózgu, nadciśnienia, choroby zwyrodnieniowej stawów i reumatoidalnego zapalenia stawów.

Poza tym dodaje energii, podnosi odporność naszego organizmu na infekcje, pomaga oczyścić ciało z toksyn, wzmacnia kondycję nerek i jelit oraz usprawnia procesy metaboliczne. Ten prozdrowotny eliksir powinien znaleźć się w diecie osób, które chcą pozbyć się nadprogramowych kilogramów.

2. Jak przygotować kawę doktora Virgila?

Składniki:

  • 2 pęczki pietruszki,
  • 1 łyżka miodu naturalnego,
  • 1 cytryna,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek.

Na początek cytrynę obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Następnie wszystkie składniki wymienione w przepisie wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy, żeby uzyskać jednolitą konsystencję. Napój można wypić od razu lub wcześniej schłodzić, wstawiając do lodówki.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Rekomendowane przez naszych ekspertów

Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze