Migdały, gorzka czekolada i kakao pomogą obniżyć poziom "złego" cholesterolu (WIDEO)
O tym, że migdały mają właściwości obniżające poziom "złego'' cholesterolu we krwi, naukowcy wiedzą od dawna. Co się jednak stanie jeśli do diety dodamy kakao i czekoladę? Obejrzyj WIDEO i poznaj najnowsze wyniki badań.
Migdały to cenne źródło białka i witamin.
Właściwości migdałów wspaniale wpływają na samopoczucie i stan zdrowia. Jest to jedzenie, które wspomaga pracę serca. Ich działanie na zły cholesterol jest nieocenione, ponieważ chroni przed poważną chorobą jaką jest miażdżyca.
Zły cholesterol powoduje odkładanie się blaszek miażdżycowych i utrudnia krążenie krwi. W efekcie mogą tworzyć się zatory lub zakrzepy, co może w ostateczności doprowadzić nawet do śmierci.
Dieta w miażdżycy jest podstawą i wiele od niej zależy. Zdrowy styl życia, łączący zbilansowany jadłospis z aktywnością fizyczną jest metodą zapobiegania miażdżycy.
Kakao z kolei jest nazywane pokarmem bogów. Jest wspaniałe w smaku, można je pić lub wykorzystać do zrobienia pysznego deseru.
Weganie używają zamiast niego karobu, który ma podobny kolor i smak. Właściwości czekolady są cenione przez wielu ludzi. Gorzka czekolada z ziaren kakaowca obniża poziom stresu, poprawia pracę serca i koncentrację. Jest polecana osobom na diecie, które mają ochotę na coś słodkiego.
Migdały, kakao i czekolada zawierają wiele wartościowych substancji. Czy połączenie tych składników również pozytywnie wpływa na zdrowie? Koniecznie obejrzyj wideo i dowiedz się więcej o tych produktach, które bez problemu znajdziesz w sklepie. Czy wykonany z nich deser będzie miał pozytywny wpływ na organizm?