Zbija cukier i cholesterol, oczyszcza krew. Stosuj łyżkę dziennie
1 z 6Czym jest ocet jabłkowy?
Ocet jabłkowy ma bogate zastosowanie. Można używać go w kuchni lub jako środek kosmetyczny. Ma też lecznicze właściwości.
Znany był już w czasach starożytnych. Hipokrates zalecał go na kaszel i przeziębienie. Z pokolenia na pokolenia przekazywano zalety tego produktu. Później zostały one przebadane naukowo.
Ocet jabłkowy ma złocistą barwę i jest lekko mętny. Powstaje na skutek fermentacji jabłek, która dokonuje się za sprawą bakterii Acetobacter.
Kwas octowy zawarty w tym produkcie niszczy bakterie, grzyby i wirusy. To także naturalna broń w walce z wysokim poziomem cholesterolu i cukru we krwi.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Zobacz też: Lekarz stwierdził, że to niemożliwe, żeby chorowała na boreliozę. Mylił się.