Nowe internetowe wyzwanie - ''dieta Kopciuszka" (WIDEO)
W sieci pojawił się nowy trend w odchudzaniu – to ''dieta kopciuszkowa''. Moda wywoła prawdziwą burzę na portalach społecznościowych. Pomysłodawcy stworzyli specjalny przelicznik, który ma obliczyć masę docelową, dzięki której osiągnie się wygląd Kopciuszka.
To wyzwanie jest bardzo niebezpieczne i może prowadzić do anoreksji i bulimii. Sprawdź, o co chodzi. Dlaczego warto jeść czerwoną cebulę? Czerwona cebula to warzywo, które często stosuje się w kuchni. Zawiera bardzo dużo witaminy C i A oraz wiele cennych składników odżywczych.
Dlaczego warto włączyć ją do diety? Chroni układ pokarmowy. Czerwona cebula jest bogata w siarkę, która chroni organizm przed rozwojem wrzodów żołądka. Poza tym niszczy bakterie, które atakują system moczowy. Co więcej obfituje w błonnik, który pomaga podczas zaparć i oczyszcza jelita z toksyn. Wzmacnia serce.
To warzywo jest bogate w cenny potas, który przyczynia się do obniżenia ciśnienia tętniczego. Dzięki temu chroni serce przed zawałem. Syrop wykonany z cebuli to znany sposób na przeziębienie. Wszystko dzięki dużej zawartości witaminy C, która podnosi odporność i pomaga zwalczać drobnoustroje. Pomaga leczyć kaca.
Potrawy na bazie czerwonej cebuli pomagają leczyć skutki uboczne kaca, ponieważ uzupełniają braki składników odżywczych, które zostaly wypłukane przez alkohol. Na cebulę powinny uważać osoby, które cierpią na ciężkie choroby układu pokarmowego, ponieważ jej zbyt duża ilość może się przyczynić do wzmożenia objawów zgagi.