Pasta serowa
Pasta serowa to idealny pomysł, gdy masz ochotę na coś lekkiego i pożywnego. Zawiera dowolnie wybrane kiełki, których wartość odżywcza jest nie do przecenienia. Zielony groszek i kukurydza konserwowana powodują, że pasta może być bardzo kolorowa i stanowić element dekoracyjny stołu.
Źródło zdjęć: © Zdjęcie autorstwa: jeffreyw / <a href="https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">CC BY 2.0</a>
Składniki:
- ser biały (zmielony);
- zielony groszek z puszki;
- kukurydza z puszki;
- kiełki (dowolne);
- rozgniecione jajko na twardo;
- starta na tarce rzodkiewka;
- majonez i ketchup.
Sposób przygotowania:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonezu i keczupu według indywidualnych potrzeb.
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie