Po upływie 2 lat waży dokładnie tyle samo, ale wygląda zupełnie inaczej

Jak to możliwe, że choć w ciągu dwóch lat waga ani drgnęła, sylwetka Nikki Rees zmieniła się diametralnie? Na zdjęciach widać, że dziś ma szczupłą i umięśnioną figurę, podczas gdy 24 miesiące wstecz borykała się z nadmiarem tkanki tłuszczowej. Co stoi za jej niezwykłą metamorfozą? Ważąca 63 kilogramy Nikki zdradza swój sekret.

Nikki ReesNikki Rees
Źródło zdjęć: © Instagram

Nie liczy kalorii

Przemiana Nikki dowodzi, że liczba, którą wskazuje waga łazienkowa, jest bez znaczenia. Kobieta twierdzi, że jej szczupła sylwetka nie jest efektem restrykcyjnej diety ani liczenia spożywanych kalorii. Na dodatek Nikki nie stosuje ograniczeń typu eliminacja określonych grup produktów z jadłospisu czy rezygnacja z jedzenia węglowodanów po godzinie 17.

Nie wie też, czym jest głodówka ani post. Co więcej, je słodycze, a także żywność typu fast food (pizze, hamburgery, frytki). Bywa, że sięga po alkohol i przekąski. Nie jest to zatem przykład zdrowego sposobu odżywiania, czego Nikki jest świadoma, pisząc na Instagramie pod zdjęciem obrazującym przemianę: “Wiem, że to nie to, co chcesz usłyszeć”.

Zmiana myślenia

Różnica w wyglądzie Nikki wynika z tego, że kiedyś nie miała ona wyrzutów sumienia z powodu sposobu, w jaki się odżywiała. Dwa lata wstecz jedzenie dań na wynos i słodyczy powodowało złe samopoczucie. Sprawiało, że nie miała ochoty na trening.

Sfrustrowane jedzeniem

Przemiana Nikki
Przemiana Nikki © Instagram
Etapy metamorfozy sylwetki Nikki
Etapy metamorfozy sylwetki Nikki © Instagram

Dziś jest inaczej. Jednak sylwetka, którą osiągnęła, to nie efekt zmiany diety, ale myślenia. Aktualnie te same potrawy są dla Nikki bodźcem do pracy nad sylwetką.

Nikki nie stosuje już wymówek od ćwiczeń. Wręcz przeciwnie - dieta motywuje ją do aktywności fizycznej. Kobieta niemal codziennie ćwiczy w domu po to, aby pozbyć się poczucia winy wynikającego z tego, co je, i móc cieszyć się smakiem ulubionych potraw.

Zobacz także:

Nikki “zna różnicę pomiędzy odżywianiem się dobrze, a złym jedzeniem”. Osobom, które chcą schudnąć, radzi, aby jadły zdrowo, ale też nie rezygnowały z potraw, których smak kochają. Przyznaje, że jej także zdarza się jeść bardzo niezdrowo, ale taki epizod nie powoduje, że rezygnuje z walki o atrakcyjną sylwetkę. Wręcz przeciwnie. To kolejny powód do tego, by ją kontynuować.

Źródła

  1. popsugar.com

Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.

Źródło artykułu: WP abcZdrowie
Wybrane dla Ciebie
Kluczowy w diecie seniorów. Bogactwo białka, wapnia i cennych witamin
Kluczowy w diecie seniorów. Bogactwo białka, wapnia i cennych witamin
U Niemców zakazana, w Polsce legalna. Takie są skutki jej spożycia
U Niemców zakazana, w Polsce legalna. Takie są skutki jej spożycia
Sezam wycofany z obrotu. Wykryto w nim Salmonellę
Sezam wycofany z obrotu. Wykryto w nim Salmonellę
Ranking ketchupów 2025. "Niska zawartość pomidorów"
Ranking ketchupów 2025. "Niska zawartość pomidorów"
Najgorszy dodatek do jarzynowej. Zrezygnuj nawet w Wielkanoc
Najgorszy dodatek do jarzynowej. Zrezygnuj nawet w Wielkanoc
Najlepsze wśród mięs. Tylko takie kupuj na święta wielkanocne
Najlepsze wśród mięs. Tylko takie kupuj na święta wielkanocne
Naukowcy odkryli nowe działanie kefiru. To nadzieja dla chorych
Naukowcy odkryli nowe działanie kefiru. To nadzieja dla chorych
Sprzyjają demencji i pogarszają pamięć. Te produkty są wrogami mózgu
Sprzyjają demencji i pogarszają pamięć. Te produkty są wrogami mózgu
Jakie znaczenie ma kolor skorupki jajka? Niektórzy będą zdziwieni
Jakie znaczenie ma kolor skorupki jajka? Niektórzy będą zdziwieni
Choć mają złą opinie, otulą serce. Kardiolog wskazuje 5 produktów
Choć mają złą opinie, otulą serce. Kardiolog wskazuje 5 produktów
Zbadali w laboratorium paprykę z Biedronki i z Lidla. Oto, co wykryli
Zbadali w laboratorium paprykę z Biedronki i z Lidla. Oto, co wykryli
Będzie towarem luksusowym. Fatalne prognozy dla...ziemniaka
Będzie towarem luksusowym. Fatalne prognozy dla...ziemniaka