"Pożywienie a leki. Wpływ żywności na efekt działania leków" mgr farm. Emilia Chłopek
Czy skład posiłku ma wpływ na działanie leków, które przyjmujemy? I nie chodzi tu tylko o leki stosowane w czasie długotrwałej choroby, antybiotyki czy suplementy diety, ale również o zwykłe tabletki od bólu głowy. Autorka książki "Pożywienie a leki. Wpływ żywności na efekt działania leków" mgr farm. Emilia Chłopek dostrzegła istotę problemu.
Właśnie z tego powodu napisała poradnik, który sprawia, że każdy jego czytelnik stanie sie bardziej świadomy, dowie się, jakie leki można łączyć z którymi produktami. Książka szczególnie przyda się osobom, które są zmuszone brać kilka różnych leków, ale może też stanowić przewodnik po lekach spotykanych na co dzień w rodzinie.
PORADNIK
ISBN: 978-83-8011-686-3
Oprawa: miękka
Format: 144x206 mm
Liczba stron: 60
Premiera: lipiec 2014
Cena: 25 zł