Produkty, które nigdy nie pojawiają się na stołach onkologów. Ty też nie powinieneś ich jeść (WIDEO)
Każdego dnia docierają do nas sygnały, że niektóre produkty, które wchodzą w skład naszej diety, mogą negatywnie wpływać na stan organizmu, prowadząc nawet do rozwoju nowotworów. Nie zawsze zdajemy sobie jednak z tego sprawę. Oto produkty, które ze względu na swoją szkodliwość nigdy nie pojawiają się na stołach lekarzy onkologów.
Ty też powinieneś z nich zrezygnować. Każdego dnia docierają do nas sygnały tego, że niektóre produkty, które wchodzą w skład naszej diety mogą negatywnie wpływać na stan naszego organizmu, prowadząc nawet do rozwoju nowotworu. Nie zawsze jednak, zdajemy sobie z tego sprawę.
Oto produkty, które ze względu na swoją szkodliwość, nigdy nie pojawiają się na stołach lekarzy onkologów. Ty też powinieneś z nich zrezygnować. Przetworzone mięso według Światowej Organizacji Zdrowia spożywanie 50 gramów przetworzonego mięsa w postaci wędlin i kiełbas dziennie zwiększa ryzyko powstania raka okrężnicy o osiemnaście procent.
Problem nie tkwi w samym mięsie, a sposobie jego przetwórstwa, który obejmuje wędzenie, peklowanie oraz dodawanie soli i konserwantów. Popcorn z mikrofalówki jest pełen sztucznego masła, którego dymy zawierają toksyczny diatecyl, związany z rozwojem nowotworu płuc. To nie wszystkie produkty, sprawdź w wideo czego jeszcze powinieneś unikać.