Trwa ładowanie...

Produkty, które nigdy nie pojawiają się na stołach onkologów. Ty też nie powinieneś ich jeść (WIDEO)

Zobacz film: "Produkty, które nigdy nie pojawiają się na stołach onkologów. Ty też nie powinieneś ich jeść (WIDEO)"

Każdego dnia docierają do nas sygnały, że niektóre produkty, które wchodzą w skład naszej diety, mogą negatywnie wpływać na stan organizmu, prowadząc nawet do rozwoju nowotworów. Nie zawsze zdajemy sobie jednak z tego sprawę. Oto produkty, które ze względu na swoją szkodliwość nigdy nie pojawiają się na stołach lekarzy onkologów.

Ty też powinieneś z nich zrezygnować. Każdego dnia docierają do nas sygnały tego, że niektóre produkty, które wchodzą w skład naszej diety mogą negatywnie wpływać na stan naszego organizmu, prowadząc nawet do rozwoju nowotworu. Nie zawsze jednak, zdajemy sobie z tego sprawę.

Oto produkty, które ze względu na swoją szkodliwość, nigdy nie pojawiają się na stołach lekarzy onkologów. Ty też powinieneś z nich zrezygnować. Przetworzone mięso według Światowej Organizacji Zdrowia spożywanie 50 gramów przetworzonego mięsa w postaci wędlin i kiełbas dziennie zwiększa ryzyko powstania raka okrężnicy o osiemnaście procent.

Problem nie tkwi w samym mięsie, a sposobie jego przetwórstwa, który obejmuje wędzenie, peklowanie oraz dodawanie soli i konserwantów. Popcorn z mikrofalówki jest pełen sztucznego masła, którego dymy zawierają toksyczny diatecyl, związany z rozwojem nowotworu płuc. To nie wszystkie produkty, sprawdź w wideo czego jeszcze powinieneś unikać.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.