Sezon na szparagi w pełni. Zobacz dlaczego warto je jeść (WIDEO)
Źródło zdjęć: © wp.tv
Sezon na szparagi zaczyna się wraz z nadejściem wiosny. To niskokaloryczne warzywo (15 kcal na 100 g) jest bogate w karoten, witaminy C, B, B2, fosfor, sód, potas, magnez, kwas foliowy i asparaginę. Są też bogatym źródłem błonnika.
To wszystko sprawia, że szparagi działają pozytywnie na nasz organizm. Obejrzyj wideo i dowiedz się, dlaczego warto dodawać je do swoich posiłków.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Poznaj moc szparagów
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie