Trwa ładowanie...

Trucizna na talerzu (WIDEO)

Zobacz film: "Niebezpieczne substancje w żywności"

Niestety, nawet najpiękniej wyglądające owoce czy warzywa mogą być bardzo szkodliwe dla zdrowia. Nasza żywność może być bowiem skażona przeróżnymi substancjami chemicznymi, które nie pozostają obojętne dla organizmu. Pestycydy, konserwanty, barwniki... I chociaż ich stosowanie przez producentów jest dozwolone, to wiele z nich wykazuje działanie rakotwórcze.

Okazuje się, że już w co piątym produkcie żywnościowym wykrywane są niebezpieczne pozostałości środków ochrony roślin. Dowiedz się, w jakich produktach znajduje się najwięcej szkodliwych substancji i jak się ich pozbyć.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.