Tybetańska mikstura o odmładzających właściwościach
Wystarczą cztery zioła, aby odzyskać zdrowie i młodzieńczą energię. Sekretem jest tybetańska kuracja, ale można przeprowadzić ją tylko raz na 5 lat.
W 1971 roku uczestnicy badawczej ekspedycji odkryli w opuszczonym tybetańskim klasztorze tabliczki gliniane, na których przed wiekami mnisi zapisali przepis na napar o niezwykłych właściwościach. Napój z łatwością można przygotować samodzielnie przy pomocy 4 składników dostępnych w sklepach zielarskich.
1. Sposób przygotowania tybetańskiej mikstury
Zioła potrzebne do przygotowania leczniczej mikstury:
- 100 g rumianku,
- 100 g ziela dziurawca,
- 100 g kocanki,
- 100 g pąków brzozy.
Na początek wszystkie składniki należy zmielić za pomocą młynka lub moździerza, wsypać do naczynia i dokładnie wymieszać. Następnie łyżkę mikstury zalewamy 500 ml wrzącej wody, przecedzamy przez gazę, odstawiamy do ostygnięcia na 20 minut i 250 ml naparu wypijamy przed snem. Tego dnia nie pijemy ani nie jemy już nic.
Tybetańską miksturę można wzbogacić łyżeczką miodu w celu podniesienia walorów smakowych. Rano podgrzewamy pozostałą ilość napoju, dodajemy i wypijamy. Miksturę pijemy codziennie do momentu, kiedy skończy się ziołowa mieszanka i powtarzamy za 5 lat. Pierwsze efekty powinniśmy zauważyć już po tygodniu trwania kuracji.
2. Odmładzający napój
Dzięki składnikom picie tej odmładzającej mikstury podniesie naszą odporność, usprawni metabolizm, oczyści organizm z toksyn, poprawi funkcjonowanie narządu wzroku i uelastyczni naczynia krwionośne.
Poza tym ten leczniczy napój zmniejsza ryzyko miażdżycy, zawału serca, udaru mózgu, nadciśnienia, dusznicy bolesnej i niektórych nowotworów. Napój pomoże również na dolegliwości układu pokarmowego i problemy z wątrobą, a także złagodzi bóle stawów, objawy infekcji dróg oddechowych, kamicy żółciowej czy zapalenia dziąseł.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl