Trwa ładowanie...

Zapomniane smaki kuchni polskiej (WIDEO)

Zobacz film: "Zapomniane smaki kuchni polskiej. Kiedyś się nimi zajadaliśmy"

Jeszcze kilka wieków temu kuchnia polska była o wiele ciekawsza niż obecnie. Obejmowała wiele zapomnianych smaków, dań, które kiedyś jadano nie tylko na dworach królewskich, ale i w zwykłych domach. Kapłon to przepyszny kogut - był przysmakiem kuchni staropolskiej. Minogi podobne do pijawek kiedyś ceniono za delikatny smak, dziś znajdują się pod ochroną. Ogon z bobra gotowany z octem, żętyca, czyli serwatka z mleka owczego i skopowina - mięso baranów to bez wątpienia smaczne dania kuchni polskiej, które zostały zapomniane a przez wielu młodych ludzi pewnie zupełnie nieznane.

Zapomniane smaki kuchni polskiej (WIDEO)
Zapomniane smaki kuchni polskiej (WIDEO)
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze
Szukaj innego lekarza
Komentarze
Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.