Trwa ładowanie...

Zapomniane smaki kuchni polskiej (WIDEO)

Zobacz film: "Zapomniane smaki kuchni polskiej. Kiedyś się nimi zajadaliśmy"

Jeszcze kilka wieków temu kuchnia polska była o wiele ciekawsza niż obecnie. Obejmowała wiele zapomnianych smaków, dań, które kiedyś jadano nie tylko na dworach królewskich, ale i w zwykłych domach. Kapłon to przepyszny kogut - był przysmakiem kuchni staropolskiej. Minogi podobne do pijawek kiedyś ceniono za delikatny smak, dziś znajdują się pod ochroną. Ogon z bobra gotowany z octem, żętyca, czyli serwatka z mleka owczego i skopowina - mięso baranów to bez wątpienia smaczne dania kuchni polskiej, które zostały zapomniane a przez wielu młodych ludzi pewnie zupełnie nieznane.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.