Napój, który czyści zatkane tętnice i zmniejsza ryzyko chorób serca
Tętnice rozprowadzają w organizmie bogatą w tlen krew. Dzięki nim wszystkie narządy w ciele mogą sprawnie funkcjonować.
Dieta bogata w tłuszcze nasycone może powodować odkładanie się tłuszczu na ścianach tętnic powodując zmiany miażdżycowe.
Zwężone tętnice są też przyczyną problemów z sercem, dlatego tak ważna jest zbilansowana dieta. Tętnice można oczyścić przy pomocy naturalnych składników.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Zobacz też: Pojawia się uczucie pełności w brzuchu, nudności, ból. Niewielu kojarzy objawy z rakiem
Czosnek na dobry przepływ krwi
Czosnek ma właściwości przeciwzakrzepowe, zmniejsza lepkość krwi. Powoduje też rozkurczanie naczyń krwionośnych i zmniejsza zmiany miażdżycowe.
Według badań regularne spożywanie czosnku pozytywnie wpływa na uelastycznienie ścian naczyń krwionośnych.
Ponadto czosnek jest naturalnym antybiotykiem, pomaga zwalczać infekcje i hamuje rozwój bakterii.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Zobacz też: Choroby, których ryzyko znacznie wzrasta po czterdziestce
Cytryna uelastycznia naczynia krwionośne
Cytryna zawiera duże ilości potasu, który pomaga regulować ciśnienie krwi.
Dzięki swoim właściwościom wpływa na elastyczność naczyń krwionośnych, zapobiega powstawaniu miażdżycy, zmniejsza ryzyko udarów i zawałów serca.
Jest też bogata w witaminę C i przeciwutleniacze, które spowalniają procesy starzenia.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Imbir chroni przed zakrzepami
Imbir ze względu na swoje właściwości chroni przed powstawaniem zakrzepów. Powinien znaleźć się w diecie osób, które mają podwyższony cholesterol.
Imbir ma też właściwości rozgrzewające, przez co pobudza krążenie krwi.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Przygotuj napój na oczyszczenie tętnic
Do przygotowania napoju potrzebujemy:
- 4 główki czosnku;
- 4 średnie cytryny;
- korzeń imbiru lub 2 łyżeczki sproszkowanego przyprawy
- 2 litry wody
Cytryny dokładnie myjemy w gorącej wodzie. W blenderze umieszczamy ząbki czosnku, pokrojoną cytrynę i imbir. Miksujemy, aż do uzyskania jednolitej mieszaniny.
Przekładamy do garnka i zalewamy 2 litrami wody. Roztwór doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia.
Odstawiamy do ostygnięcia. Mieszaninę przecedzamy przez sitko i przelewamy do szklanej butelki. Przechowujemy w lodówce.
Jedną szklankę napoju pijemy dwa razy dziennie, co najmniej dwie godziny przed posiłkiem.
Po trzech tygodniach kuracji należy zrobić tygodniową przerwę.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl