"Żywienie w niedoczynności tarczycy. Porady lekarzy i dietetyków" od Wydawnictwa Lekarskiego PZWL
Zapraszamy do zapoznania się z książką "Żywienie w niedoczynności tarczycy. Porady lekarzy i dietetyków" autorstwa Mirosława Jarosza, Hanny Stolińskiej, Diany Wolańskiej od Wydawnictwa Lekarskiego PZWL.
Niedoczynność tarczycy sprawia, że wielu produktów spożywczych należy się wystrzegać. Warto też dowiedzieć się, jakie składniki odżywcze są szczególnie potrzebne, a które wręcz konieczne w diecie osoby chorej. Poradnik, o którym mowa z pewnością pomoże każdemu pacjentowi z niedoczynnością taraczycy. Autorzy książki zwrócili uwagę na powiązanie między odżywianiem, a stanem organizmu i samopoczuciem.
Książka zawiera wiele praktycznych porad, które są przekazywane przez najlepszych specjalistów z z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Jest adresowana do pacjentów oraz lekarzy.