"Żywienie w niedoczynności tarczycy. Porady lekarzy i dietetyków" od Wydawnictwa Lekarskiego PZWL
Zapraszamy do zapoznania się z książką "Żywienie w niedoczynności tarczycy. Porady lekarzy i dietetyków" autorstwa Mirosława Jarosza, Hanny Stolińskiej, Diany Wolańskiej od Wydawnictwa Lekarskiego PZWL.
Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
Niedoczynność tarczycy sprawia, że wielu produktów spożywczych należy się wystrzegać. Warto też dowiedzieć się, jakie składniki odżywcze są szczególnie potrzebne, a które wręcz konieczne w diecie osoby chorej. Poradnik, o którym mowa z pewnością pomoże każdemu pacjentowi z niedoczynnością taraczycy. Autorzy książki zwrócili uwagę na powiązanie między odżywianiem, a stanem organizmu i samopoczuciem.
Książka zawiera wiele praktycznych porad, które są przekazywane przez najlepszych specjalistów z z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Jest adresowana do pacjentów oraz lekarzy.
Komentarze