Trwa ładowanie...

5 najzdrowszych rodzajów miodu (WIDEO)

Zobacz film: "Jaki miód jest najzdrowszy?"

Miód znany jest ze swoich cudownych właściwości zdrowotnych. Stosujemy go jednak najczęściej przy objawach grypy i przeziębienia.

Tymczasem może być on wykorzystany jako naturalne lekarstwo przy wielu różnych dolegliwościach. Miód usprawnia pracę układu oddechowego, krwionośnego i moczowego.

Sprawdź, dlaczego jeszcze warto mieć zawsze w domu miód. Pięć najzdrowszych gatunków miodu. Miód rzepakowy działa leczniczo przy wrzodach żołądka i dwunastnicy, pomaga przy przeziębieniu, jest też polecany osobom z chorym sercem.

Miód lipowy wzmacnia system odpornościowy, koi zszargane nerwy. Miód gryczany dostarcza magnezu i żelaza, usprawnia między innymi pracę układu krwionośnego i wątroby.

Miód wrzosowy wpływa korzystnie na funkcjonowanie układu moczowego, pomaga przy biegunce. Miód spadziowy liściasty poprawia funkcjonowanie wątroby i dróg żółciowych.

Pomaga też przy problemach z nerkami i układem moczowym. Miód spadziowy iglasta działa wykrztuśnie i przeciwzapalnie. Poleca się go przy zapaleniu płuc i oskrzeli.

Miód znajduje się w większości domów i jest wykorzystywany podczas gotowania potraw i pieczenia ciast. Warto wybrać taki rodzaj miodu by pozytywnie wpływał na odczuwane dolegliwości.

Nie daj się zwieść. Wybierz najlepszy miód
Nie daj się zwieść. Wybierz najlepszy miód [4 zdjęcia]

Niezwykłe właściwości miodu są znane od lat. Chętnie stosujemy go jako bezpieczne lekarstwo na różnego...

zobacz galerię

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.