Trwa ładowanie...
Artykuł zweryfikowany przez eksperta: Dr n. med. Aneta Kościołek

Faszerowana papryka z grilla

Avatar placeholder
Ewelina Stanios 14.03.2017 14:22
Faszerowana papryka z grilla
Faszerowana papryka z grilla (Zdjęcie autorstwa: Romi / CC0 1.0)

Papryka z grilla może być podawana na wiele sposobów. Jednym z nich będzie nafaszerowanie jej pomidorem, serem i cukinią. Dodatkowo to danie wegetariańskie możesz przyprawić dowolną ilością ziół i innych przypraw, dzięki czemu uzyskasz swój ulubiony smak.

1. Składniki:

  • 6 sztuk czerwonej papryki;
  • 2 duże pomidory;
  • żółty ser;
  • 1 młoda cukinia;
  • drobno posiekany koperek i natka pietruszki;
  • zioła prowansalskie, sól, pieprz;
  • masło.

Sposób przygotowania:

Przekrój paprykę wzdłuż na pół, oczyść środek i posmaruj masłem lub oliwą. Pozostałe składniki pokrój i dokładnie wymieszaj. Napełnij nimi paprykę, owiniętą w folię aluminiową. Całość posmaruj masłem i posyp serem, grilluj do momentu, aż się roztopią.

Kalorie192,7 kcal
Białko11,8 g
Tłuszcz11,9 g
Cholesterol33,7 mg
Węglowodany14,3 g
Błonnik4,5 g
Witamina C251,2 mg
Witamina A1083,5 µg
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze