Trwa ładowanie...

Guma guar to popularny zagęstnik. Sprawdź, czy jest bezpieczna dla zdrowia (WIDEO)

Zobacz film: "Guma guar"

Guma guar to najczęściej stosowany środek stabilizujący i zagęszczający. Na etykiecie oznaczona jest jako E 412. Znajdziemy ją praktycznie w każdym rodzaju żywności, jest też składnikiem preparatów wspomagających odchudzanie.

Guma guar najczęściej znajduje się w takich produktach, jak pieczywo, ser topiony, majonez, słodkie i owocowe jogurty, żelki, napoje słodkie, pudding, lody, sosy, keczup, musztarda, ciasta, a także przetwory mięsne.

Czy spożywanie jej w nadmiarze może mieć negatywny skutek? Zobacz wideo i dowiedz się wszystkiego na temat gumy guar.

Jeśli masz wątpliwości dotyczące oznaczeń na listach składników, zobacz naszą podpowiedź.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Poznaj wyniki tych eksperymentów:

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.