Trwa ładowanie...

Hamburgery z McDonaldsa będą smakować inaczej. Zmiany dotyczą: Big Maca, McRoyala, Cheeseburgera, Hamburgera, WieśMaca i McDouble

Avatar placeholder
02.06.2020 15:47
Hamburgery z McDonaldsa będą smakować inaczej. Zmiany dotyczą: Big Maca, McRoyala, Cheeseburgera, Hamburgera, WieśMaca i McDouble
Hamburgery z McDonaldsa będą smakować inaczej. Zmiany dotyczą: Big Maca, McRoyala, Cheeseburgera, Hamburgera, WieśMaca i McDouble (GettyImages)

Sieć restauracji McDonald's planuje wprowadzić zmiany w sposobie przyrządzania najpopularniejszych burgerów. Kanapki będą smakować inaczej. Sieć twierdzi, że to największa od ponad 20 lat zmiana.

1. McDonald's wprowadza zmiany

Polska jest pierwszym krajem w Europie oraz trzecim rynkiem na świecie, po Australii i Kanadzie, gdzie McDonald’s wprowadza nowy proces przyrządzania burgerów.

McDonalds. Kanapki będą smakować inaczej
McDonalds. Kanapki będą smakować inaczej (Getty Images)

Sieć twierdzi, że jest to odpowiedź na oczekiwania konsumentów, którzy "poszukują jeszcze intensywniejszych doznań smakowych". Zmiany będą dotyczyć flagowych produktów: Big Mac, McRoyal, Cheeseburger, Hamburger, WieśMac i McDouble.

Zobacz film: "Przez tydzień jadła tylko fast food"

"To największa zmiana, jakiej dokonaliśmy w naszych burgerach od ponad 20 lat. Modyfikacja obejmuje kilkanaście drobnych usprawnień w procesie przygotowania czy ustawieniach sprzętu, które w sumie dają istotną różnicę w smaku. Przygotowanie do tej zmiany w skali globalnej trwało ponad trzy lata, przeprowadziliśmy setki testów i badań" – powiedział Krzysztof Czarnecki, odpowiedzialny za wprowadzenie zmian w McDonald’s Polska.

2. McDonald's kanapki będą smakować inaczej

Jakie dokładnie zajdą zmiany? Jak informują przedstawiciele sieci, zmieniona zostanie receptura bułek, będą one ciemniejsze oraz lepiej wypieczone. Mięso będzie poddawane procesowi grillowania według nowych zasad.

Podczas grillowania bezpośrednio do wołowiny dodawana będzie cebulka. Ponadto temperatura grilla będzie wyższa.

McDonald’s Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie w Polsce działa 445 restauracji sieci, które zatrudniają blisko 25 000 osób.

3. Skutki jedzenia fast foodów

Lekarze i dietetycy zgodnie twierdzą, że częste spożywanie szybkiego, niezdrowego jedzenia, bogatego w tłuszcze zwierzęce, może być przyczyną niektórych nowotworów układu pokarmowego. Poza tym jedzenie typu fast food przyspiesza miażdżycę i chorobę wieńcową. Dania te, są bardzo kaloryczne, a nadmiar kalorii to prosta droga do otyłości lub problemów z nadwagą.

Zobacz także: Koronawirus. Jak kupować bezpiecznie jedzenie "na wynos" ?

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze