Hummus domowej roboty
Hummus to danie wegańskie, które wciąż jest mało znane w Polsce. Pochodzi ono z Libanu, ale jest popularnie we wszystkich krajach Bliskiego Wschodu. Można je stosować jako dodatek do sałatek, kanapek, a przede wszystkim do słynnych falafelków – malutkich kotlecików z bobu lub ciecierzycy.
Źródło zdjęć: © Zdjęcie autorstwa Veganbaking.net / <a href=”https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/”>CC BY-SA 2.0</a>
Składniki:
Sposób przygotowania:
Zmiksuj cieciorkę na bardzo gładką pastę, dopraw sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Jeżeli uznasz, że pasta jest zbyt sucha, dodaj odrobinę oliwy i dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj drobniutko posiekane dodatki i odstaw do lodówki do schłodzenia.
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie