Ketchupowa pasta
Pasta z ketchupem to świetny pomysł na kanapkę lub jako dodatek do innych dań wegańskich. Świetnie nadaje się do grillowanych warzyw. Ponadto zawiera sporą ilość białka, w które bogaty jest twarożek tofu.
Źródło zdjęć: © Zdjęcie autorstwa Steven Depolo / <a href=”https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/”>CC BY 2.0</a>
Składniki:
- ketchup dobrej jakości,
- pół kostki naturalnego tofu (twarożku sojowego),
- garść świeżego szczypiorku,
- sól.
Sposób przygotowania:
Tofu ugnieć widelcem. Dodaj ketchup, posiekany drobno szczypiorek i sól. Wymieszaj porządnie wszystkie składniki.
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie