Kiszona papryka
Jeśli nie przepadasz za papryką konserwową z octem, powinnaś wypróbować przepis wegański na paprykę kiszoną. Dzięki papryczkom chilli ma ona bardzo ostry smak i z pewnością polubią ją wszyscy amatorzy pikantnych potraw. Papryczka kiszona może być zarówno dodatkiem do wegańskich dań gorących, jak również smaczną przystawką podawaną na przyjęciu.
Jak ukisić paprykę?
Składniki:
Sposób przygotowania:
Pokrojone papryki z czosnkiem i przyprawami zalej trzema litrami wody zagotowanej z zielem angielskim i odstaw w ciepłe miejsce na kilka dni. Można jeść od razu albo pasteryzować. W tym celu włóż potrawę do słoika, zamknij wieczko, wstaw do większego garnka z wodą i gotuj w kąpieli wodnej kilkanaście minut. Wyjmij i ustaw do góry dnem.
145,6 mg
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.