Kolacja na odchudzanie - brokuły, czosnek, cytryna
Połączenie brokuła, czosnku i cytryny sprawi, że będziesz czuł się syty, a jednocześnie pozbędziesz się zbędnych kilogramów. Dlaczego właśnie te produkty najlepiej nadają się na kolację?
1. Brokuł, czosnek, cytryna – właściwości
Wszystkie trzy składniki są niskokaloryczne, ale maja dużo witamin. Brokuły zawierają dużo wapnia, żelaza, cynku i witaminy A, C i E. Te intensywnie zielone warzywa poprawiają pracę jelit. Zawierają w sobie dużo błonnika i sulforafan, który udrażnia tętnice oraz zmniejsza ryzyko raka i chorób serca. A połączenie brokułów z czosnkiem i cytryną sprawnie usunie toksyny.
Cytryna zmniejsza wchłanianie cukrów i ułatwia trwienie.
Czosnek posiada allicynę, która działa jak antybiotyk, wspomaga odporność i ma działanie przeciwgrzybicze.
2. Odchudzająca kolacja
Ten zestaw pomaga schudnąć, ale także dobrze sprawdzi się w przypadku kobiet przechodzących przez menopauzę, ponieważ usuwa nadmiar wody z organizmu, oczyszcza ze złogów i toksyn.
Świetną propozycją na zdrową kolację, która wzmocni odporność i spali tłuszcz podczas snu są specjalnie przygotowane brokuły. Ugotuj je na parze, następnie delikatnie skrop je oliwą, sokiem z cytryny i dodaj czosnek. Całość podduś pod przykryciem.
Taki zestaw zapobiega rozwijaniu się w naszym układzie trawiennym bakterii chorobotwórczych, dlatego warto jeść takie danie 3 razy w tygodniu.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.