Trwa ładowanie...

Kurze, strusie i przepiórcze. Które jajko do czego? (WIDEO)

Zobacz film: "Kurze, strusie i przepiórcze. Które jajko do czego?"

Kurze, przepiórcze, strusie, kacze, gęsie czy indycze? Mowa oczywiście o jajkach. Wszyscy doskonale znamy ten produkt, jest wykorzystywany do ciast czy nawet zup. Możemy je ugotować lub usmażyć. Jajka są idealne na śniadania, obiady, kolacje lub przekąski w trakcie dnia. Polacy uwielbiają jajka, ale czy wiemy, które do czego pasuje najlepiej? Jajka przepiórcze są o wiele zdrowsze od kurzych, zawierają więcej wartości odżywczych. Jedne z największych, jajka strusie, sprawiają, że może się nimi najeść nawet osiem osób. Są idealne do [[omletów](https://portal.abczdrowie.pl/omlet-owsiany-przepisy).

Jajka przepiórek gotują się bardzo szybko
Jajka przepiórek gotują się bardzo szybko
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze
Szukaj innego lekarza
Komentarze
Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.