4 z 5Która konserwa jest lepsza?
Wybierasz się na wycieczkę w góry, chcesz kupić konserwę turystyczną i nie wiesz, którą wybrać? Pomiedzy produktami, które tutaj przeanalizowaliśmy różnica jest niewielka.
- Obie konserwy są średniej jakości. Ich plusem jest spora zawartość mięsa. Minusem - woda na drugim mięsu, obecność MOM oraz liczne konserwanty. Obie są także dość kaloryczne (ok. 230 kalorii w 100 g produktu), jednak kaloryczność jest w tym przypadku pożądana. Konserwy przeznaczone są do jedzenia w czasie pobytu na urlopie, gdy zazwyczaj jesteśmy aktywni fizycznie i potrzebujemy energi do działania - wyjaśnia Emilia Kołodziejska.
- Żadna z nich nie jest doskonała, ale wybrałabym tę o większej zawartości mięsa - dodaje ekspertka.
Przeczytaj także: Najlepszy sposób, aby sprawdzić czy mięso jest świeże