Trwa ładowanie...
Artykuł zweryfikowany przez eksperta: Dr n. med. Aneta Kościołek

Makaron z sosem brokułowo-czosnkowym

Avatar placeholder
14.03.2017 13:59
Makaron z sosem brokułowo-czosnkowym
Makaron z sosem brokułowo-czosnkowym (Zdjęcie autorstwa Rex Roof / CC BY 2.0)

Makarony wegetariańskie można przyrządzać na tysiące różnych sposobów, łącząc w nich i mieszając swoje ulubione smaki. Jednym z takich pomysłów jest makaron podawany w sosie brokułowo-czosnkowym. Łączy on łagodny smak brokułu i ostry smak czosnku. Czas przygotowania tego dania wegetariańskiego jest właściwie równy czasowi gotowania się makaronu i warzyw. ****

Składniki:

Sposób przygotowania:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"

Wymieszaj jogurt z drobno posiekanym czosnkiem i przyprawami. Ugotuj brokuły, aż staną się miękkie i wymieszaj z jogurtem. Ugotuj makaron al dente i polej sosem.

Kalorie517,8 kcal
Białko21,9 g
Tłuszcz5,4 g
Cholesterol47,0 mg
Węglowodany101,3 g
Błonnik7,3 g
Witamina C165,3 mg
Witamina A462,0 µg
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze