Trwa ładowanie...

Nawet ekologiczne mięso może być złe (WIDEO)

Zobacz film: "Nawet ekologiczne mięso może być złe. Rzeźnik zdradza tajniki chowu"

Mówiąc o ekologicznym mięsie, podświadomie myślimy o czymś zdrowym i smacznym. Jednak nie zawsze w rzeczywistości tak jest. Okazuje się, że pomimo ogromnego wysiłku, który ekolodzy wkładają w hodowlę, jakość mięsa może popsuć się w końcowym punkcie, jakim jest ubojnia. Często bowiem poprzez niewłaściwy ubó dochodzi do zakwaszenia mięsa. Jednak, jako że jest to mięso ekologiczne, możemy być pewni, że nie znajdziemy w nim żadnych niechcianych dodatków. Mięso wołowe z takich hodowli jest certyfikowane, dlatego daje nam to pewność, że nie zawiera szkodliwych substancji.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.