Trwa ładowanie...
Artykuł zweryfikowany przez eksperta: Dr n. med. Aneta Kościołek

Pasta serowa

Avatar placeholder
Ewelina Stanios 14.03.2017 14:25
Pasta serowa
Pasta serowa (Zdjęcie autorstwa: jeffreyw / CC BY 2.0)

Pasta serowa to idealny pomysł, gdy masz ochotę na coś lekkiego i pożywnego. Zawiera dowolnie wybrane kiełki, których wartość odżywcza jest nie do przecenienia. Zielony groszek i kukurydza konserwowana powodują, że pasta może być bardzo kolorowa i stanowić element dekoracyjny stołu.

Składniki:

  • ser biały (zmielony);
  • zielony groszek z puszki;
  • kukurydza z puszki;
  • kiełki (dowolne);
  • rozgniecione jajko na twardo;
  • starta na tarce rzodkiewka;
  • majonez i ketchup.

Sposób przygotowania:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonezu i keczupu według indywidualnych potrzeb.

Wartość odżywcza 1 porcji:
Kalorie295,5 kcal
Białko25,0 g
Tłuszcz15,1 g
Cholesterol95,5 mg
Węglowodany19,5 g
Błonnik4,7 g
Witamina C56,4 mg
Witamina A303,1 µg
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze