Trwa ładowanie...

Podroby są mało apetyczne? To bomba zdrowia (WIDEO)

Zobacz film: "Cenne właściwości podrobów"

Nie wyglądają apetycznie i dlatego są mało popularne, a niekiedy nawet omijane szerokim łukiem. Niestety, wciąż uważa się, że to tani produkt, którego nie warto jeść. To ogromny błąd, bo są prawdziwą skarbnicą witamin i substancji odżywczych.

Podroby to przede wszystkim bogactwo witaminy A, która zapewnia zdrowy wzrok, piękną skórę i włosy. Znajdziesz w nich także witaminy z grupy B, żelazo, wapń i cynk. Zawierają także spore ilości białka. Można je wykorzystać w kuchni na wiele sposobów, ale uwaga – osoby zmagające się z wysokim cholesterolem powinny ograniczyć ich spożycie.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.