Pokaż mi w jaki sposób jesz jajka, a powiem ci kim jesteś!
Czy wiesz, że sposób, w jaki jesz jajka mówi wiele o tym, jakim człowiekiem jesteś? Do takich wniosków doszli naukowcy z Midlab International.
To, czy wybierasz jajecznicę, jajko gotowane na miękko czy na twardo, może wskazywać na twój typ osobowości, libido i ścieżkę kariery zawodowej.
Eksperci przeanalizowali tysiąc dorosłych mieszkańców Wielkiej Brytanii. Posługując się matematyką oraz innymi procesami przetwarzania danych, dowiedli istnienia "czynnika jajka".
Chcesz sprawdzić, jakim typem człowieka jesteś? Powiedz, jakie jajka lublisz najbardziej.
Zobacz też: Dietetyk opowiada, dlaczego warto jeść jajka
Jajka sadzone
Zdaniem ekspertów osoby, które chętnie przyrządzają jajka sadzone, są otwarte na nowe doznania. Charakteryzują się kreatywnością, ciekawością świata i dużą wyobraźnią.
Zwolennicy tego dania mają też wysoki popęd seksualny. Często wiodą bogate życie seksualne, niekoniecznie z jednym partnerem.
To osoby młode, wykształcone, posiadające starsze rodzeństwo lub dużą liczbę dzieci. Co ciekawe, w tej grupie znalazło się więcej mężczyzn niż kobiet.
Zobacz także: 10 korzyści z seksu, które cię zaskoczą
Jajecznica
Lubisz jajecznicę? To oznacza, że jesteś zdystansowany i niezbyt często mówisz o sobie. Wolisz hermetycznie zamknięte towarzystwo.
Zwolennicy jajecznicy często kierują dużymi firmami, zazwyczaj nie mają problemów finansowych. Wielu z nich posiada nieruchomości.
W tej grupie znalazła się duża liczba bezdzietnych.
Zobacz też: Te rzeczy moga powodować niepłodność
Jajka na twardo
Często wybierasz jajka na twardo? Według czynnika, którym posługują się naukowcy, jesteś osobą beztroską, impulsywną, ekstrawertyczną i nieostrożną. Najprawdopodobniej nieźle sobie radzisz w nowych relacjach z innymi.
Osoby chętnie spożywające tak przyrządzane jajka zwracają uwagę na detale w noszonych przez siebie ubraniach. Wybierają też żywą, skoczną muzykę. Zdaniem ekspertów są szczęśliwsi niż reszta społeczeństwa. Ci, którzy gotowane jajka nakładają na kanapkę, wykazują szczególnie duże poczucie humoru.
Większość grupy to kobiety, najczęściej z dwójką dzieci. To także osoby w trakcie lub po rozwodzie.
Zobacz także: 7 powodów, dla których jesz jajka
Jajko na miękko
Jajko na miękko to ulubieniec osób przyjacielskich, pełnych energii i optymistów. Amatorzy tak przyrządzanego posiłku zazwyczaj wybierają kolorowe ubrania i słuchają pozytywnej muzyki.
Jedzenie go poprzez maczanie w nim szparagów czy kawałków boczku świadczy o stabilnym charakterze osoby. Korzystanie z łyżeczki wiąże się z praktycznym podejściem do życia.
Ostatni sposób, czyli odcinanie skorupki z jednej strony, to domena osób, które odrzucają w życiu to, co je niszczy, a dążą do tego, co sprawia im radość.
Wyniki testu polecamy jednak traktować z przymrużeniem oka.
Zobacz także: Co siedzi w białej kiełbasie?
Źródła
- dailymail.co.uk