Przez tydzień jadła zupki chińskie. Była przemęczona
Dziennikarka "Marie Claire" Hana Hong przez tydzień, na każdy posiłek, jadła zupę z proszku. Eksperyment mocno wpłynął na jej samopoczucie i zdrowie. Lepiej nie próbujcie takich eksperymentów.
1. Jadła tylko zupki chińskie – eksperyment ją wykończył
Choć niezdrowe, szybko zaspokajają głód, a ochota na nie dopada każdą znaną mi osobę. Nie ma nic złego, jeśli raz w miesiącu pozwolimy sobie na zupkę chińską. Na fali ich popularności, dziennikarka Hana Hong, postanowiła jeść je przez cały tydzień, zastępując zupkami każdy posiłek.
Na początku dziennikarka widziała same plusy: oszczędzała pieniądze, nie musiała gotować i zmywać. Przed rozpoczęciem "diety" zważyła się i zmierzyła.
Pierwszego dnia czuła, że się najada, jednak problemy zaczęły się nazajutrz. Po przebudzeniu bolał ją brzuch i nie miała najlepszego humoru, jednak zignorowała to i poszła kupić zapas zupek na cały dzień.
Trzeciego dnia miała dość smaku zupek i ogromną ochotę na sałatkę. Dieta stawała się coraz bardziej męcząca, a Hana czuła się ospała i zmęczona. Postanowiła dodawać do swoich dań kilka warzyw, aby wzbogacić je w wartości odżywcze, których jej bardzo brakowało.
Czwarty dzień był najgorszy. Po żadnym posiłku nie była syta, a jednocześnie odczuwała mdłości i brak apetytu. Z uwagi na dużą ilość soli w każdej zupce miała suchość w ustach i silne pragnienie. Nie miała energii i motywacji, by rano wstać z łóżka. Chciała tylko spać.
Dopiero ostatniego dnia Hana poczuła przypływ adrenaliny, jednak jak sama zauważyła, był on spowodowany czekaniem na zjedzenie pysznego, pełnowartościowego posiłku. Podczas całego eksperymentu źle się czuła, była rozdrażniona, ospała i bolał ja brzuch.
Choć dziennikarka nie przytyła, a wręcz przeciwnie – schudła 1,8 kg, nie poleca testować tego na sobie.
Zobacz także: Co najdłużej zalega w jelitach? Sprawdź, co warto ograniczyć
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl