Ogórki - 8 mg witaminy C w 100 g produktu
Jabłka - 9 mg witaminy C w 100 g produktu
Ziemniaki późne - 11 mg witaminy C w 100 g produktu
Wczesne ziemnikia - 16 mg witaminy C w 100 g produktu
Kwaszona kapusta - 16 mg witaminy C w 100 g produktu
Pomidory - 23 mg witaminy C w 100 g produktu
Limonka - 29 mg witaminy C w 100 g produktu
Grejpfrut biały - 34 mg witaminy C w 100 g produktu
Grejpfrut czerwony - 38 mg witaminy C w 100 g produktu
Czerwona porzeczka - 46 mg witaminy C w 100 g produktu
Kapusta biała - 48 mg witaminy C w 100 g produktu
Kapusta czerwona - 54 mg witaminy C w 100 g produktu
Pomarańcze - 50 mg witaminy C w 100 g produktu
Cytryna - 53 mg witaminy C w 100 g produktu
Kiwi - 59 mg witaminy C w 100 g produktu
Poziomki - 60 mg witaminy C w 100 g produktu
Pomelo - 61 mg witaminy C w 100 g produktu
Truskawki - 66 mg witaminy C w 100 g produktu
Szpinak - 68 mg witaminy C w 100 g produktu
Kalafior - 69 mg witaminy C w 100 g produktu
Papryka zielona - 91 mg witaminy C w 100 g produktu
Brukselka - 94 mg witaminy C w 100 g produktu
Chrzan - 114 mg witaminy C w 100 g produktu
Papryka czerwona - 144 mg witaminy C w 100 g produktu
Natka pietruszki - 178 mg witaminy C w 100 g produktu
Czarna porzeczka - 183 mg witaminy C w 100 g produktu
Dereń - Do 200 mg witaminy C w 100 g produktu
Rokitnik - 1100 mg witaminy C w 100 g produktu
Dzika róża - 1800 mg witaminy C w 100 g produktu
Źródło artykułu: WP abcZdrowie