Sałatka z czerwonych buraków
Konserwowa sałatka z czerwonych buraków może być świetnym dodatkiem do wegańskich dań gorących lub kanapek. Sałatka wegańska jest doskonałym połączeniem łagodnego i słodkiego smaku buraków czerwonych oraz ostrego i wyrazistego smaku cebuli.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Buraki ugotuj w łupinach, odsącz, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pokrój cebulę i paprykę w kostkę. W dużym garnku zagotuj ocet i olej. Dosyp cukier, sól i pieprz. Dodaj cebulę i gotuj przez 5 minut. Wrzuć paprykę i gotuj przez 3 minuty. Wrzuć starte buraki i gotuj jeszcze przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Gorące warzywa przełóż do czystych słoików. Dokładnie zakręć i odwróć do góry dnem. Nakryj kocykiem. Nie musisz pasteryzować.
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.