Trwa ładowanie...

Sezon na szparagi w pełni. Zobacz dlaczego warto je jeść (WIDEO)

Zobacz film: "Poznaj moc szparagów"

Sezon na szparagi zaczyna się wraz z nadejściem wiosny. To niskokaloryczne warzywo (15 kcal na 100 g) jest bogate w karoten, witaminy C, B, B2, fosfor, sód, potas, magnez, kwas foliowy i asparaginę. Są też bogatym źródłem błonnika.

To wszystko sprawia, że szparagi działają pozytywnie na nasz organizm. Obejrzyj wideo i dowiedz się, dlaczego warto dodawać je do swoich posiłków.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze
Szukaj innego lekarza
Komentarze
Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.