Trwa ładowanie...

Substancje rakotwórcze w wędzonym mięsie (WIDEO)

Zobacz film: "Substancje rakotwórcze w wędzonym mięsie (WIDEO)"

Coraz większa świadomość konsumentów sprawia, że chętniej sięgamy po naturalne wędliny, niż po te tanie, wypełnione konserwantami. Okazuje się jednak, że naturalnie wędzone wędliny mogą być niebezpieczne dla naszego zdrowia, ze względu na zawarte w nich rakotwórcze substancje smoliste. Odkładają się one w naszym oragnizmie, aby w przyszłości doprowadzić do mutacji komórek i rozwoju nowotworu. Jak się przed nimi ustrzec?

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.