Trwa ładowanie...

Takiej wołowiny nie jedz pod żadnym pozorem (WIDEO)

Zobacz film: "Takiej wołowiny nie jedz pod żadnym pozorem"

Zbyt świeża wołowina to wołowina niedobra dla naszego zdrowia? Okazuje się, że tak. Rzeźnik - Grzegorz Kwapniewski - opowiada o tym, dlaczego mięso wołowe należy sezonować. Według niego, aby takie mięso było naprawdę dobre, musi odleżeć od 2 do 3 tygodni w dobrych warunkach. Wtedy nie będzie takie twarde, nabierze odpowiedniego smaku, a znajdująca się w nim woda odparuje. Jest więc inaczej niż w przypadku na przykład drobiu. Mięso z rzeźni Grzegorza Kwapniewskiego jest wysoko cenione, dlatego można dostać je w najlepszych warszawskich restauracjach.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.