Trwa ładowanie...
Artykuł zweryfikowany przez eksperta: Dr n. med. Aneta Kościołek

Twarożek wiosenny

Avatar placeholder
15.03.2017 15:22
Twarożek wiosenny
Twarożek wiosenny

Potrawa niezwykle kolorowa a tym samym bogata w witaminy i składniki mineralne. Nietypowy dodatek do twarożku, jakim jest awokado podnosi jego wartość odżywczą. Wzbogaca potrawę w potas, witaminę B6, witaminę E. Są to witaminy dla pięknej skóry. Taki twarożek jest pomocny w łagodzeniu stresu, zmian nastroju, niepłodności czy problemów z krążeniem.

Składniki

  • awokado,

  • koperek,

  • natka pietruszki,
  • szczypiorek,

  • rzodkiewka,

  • papryka (może być kolorowa),

  • ogórek świeży,

  • korniszony,

  • świeża bazylia,

  • sól, pieprz,
  • twaróg,

  • jogurt naturalny.




Sposób przygotowania

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"

Zmiksować awokado, dodać drobno pokrojony koperek, pietruszkę, szczypiorek, rzodkiewkę, paprykę, półtłusty twarożek (może być chudy), wymieszać z jogurtem naturalnym, ale niekoniecznie. 



Wartość odżywcza 1 porcji:
Kalorie312,6 kcal
Białka15,17 g
Tłuszcze21,8 g
Cholesterol22,5 mg
Węglowodany20,4 g
Błonnik5,8 g
Witamina C96,19 mg
Witamina A451,9 j.m.

Komentarz

Dzięki zawartości różnorodnych warzyw danie wpływa pobudzająco na produkcje kolagenu, który pomaga w wygładzaniu zmarszczek oraz nadaje skórze świeży, młody wygląd. Polecamy go każdej kobiecie dbającej o swój wygląd naturalnymi metodami.

Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze