Twarożek wiosenny
Potrawa niezwykle kolorowa a tym samym bogata w witaminy i składniki mineralne. Nietypowy dodatek do twarożku, jakim jest awokado podnosi jego wartość odżywczą. Wzbogaca potrawę w potas, witaminę B6, witaminę E. Są to witaminy dla pięknej skóry. Taki twarożek jest pomocny w łagodzeniu stresu, zmian nastroju, niepłodności czy problemów z krążeniem.
Składniki
- awokado,
- koperek,
- natka pietruszki,
- szczypiorek,
- rzodkiewka,
- papryka (może być kolorowa),
- ogórek świeży,
- korniszony,
- świeża bazylia,
- sól, pieprz,
- twaróg,
- jogurt naturalny.
Sposób przygotowania
Zmiksować awokado, dodać drobno pokrojony koperek, pietruszkę, szczypiorek, rzodkiewkę, paprykę, półtłusty twarożek (może być chudy), wymieszać z jogurtem naturalnym, ale niekoniecznie.
Wartość odżywcza 1 porcji: | |
---|---|
Kalorie | 312,6 kcal |
Białka | 15,17 g |
Tłuszcze | 21,8 g |
Cholesterol | 22,5 mg |
Węglowodany | 20,4 g |
Błonnik | 5,8 g |
Witamina C | 96,19 mg |
Witamina A | 451,9 j.m. |
Komentarz
Dzięki zawartości różnorodnych warzyw danie wpływa pobudzająco na produkcje kolagenu, który pomaga w wygładzaniu zmarszczek oraz nadaje skórze świeży, młody wygląd. Polecamy go każdej kobiecie dbającej o swój wygląd naturalnymi metodami.