Witaminy obniżają ryzyko wystąpienia raka. Co należy włączyć do diety oraz jakich nowotworów można uniknąć?
1 z 7Produkty sprzyjające rozwojowi nowotworów
(123rf) Komórka nowotworowa oraz produkty zasobne w witaminy, które zmniejszają ryzyko zachorowania na raka
Specjaliści twierdzą, że blisko 30 proc. zgonów spowodowanych nowotworami złośliwymi, można było uniknąć poprzez zmiany w stylu życia. Ograniczenie czynników takich jak palenie papierosów, nadużywanie alkoholu, brak ruchu, czy też złe nawyki żywieniowe, może przyczynić się do uniknięcia wielu poważnych dolegliwości, które z kolei sprzyjają rozwojowi chorób nowotworowych.
Włączenie do naszej diety warzyw i owoców, które są zasobne w witaminy dodatkowo ograniczy ryzyko wystąpienia choroby. Bardzo ważną kwestią jest dostarczanie organizmowi naturalnych produktów, które są najlepszym źródłem witamin.
Oto kilka witamin, które pomogą obniżyć ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych.
Na kolejnej stronie zobaczysz WIDEO, które dotyczy właściwości pomidorów i ich wpływu na organizm człowieka
Zobacz także: Badania nie pozostawiają złudzeń. Zaburzenia potencji jednym z pierwszych objawów poważnej choroby