Wołowina z wypasu czy tradycyjnej hodowli? Wyjaśniamy, czym się różnią
1 z 5Zdrowa wołowina
Jest źródłem białka, żelaza i tłuszczów. Wołowina, bo niej mowa, to mięso, które jemy rzadko. Być może powodem jest fakt, że trzeba je dość długo gotować, a może też cena.
Niemniej jednak wołowina to ważne źródło energii. Zawarte w niej białko będzie idealne dla osób, które trenują. Podobnie jak kreatyna, która odpowiada za gromadzenie zapasów energii w mięśniach i sprzyja intensywniejszym ruchom ciała.
Jaką jednak wołowinę wybrać? Tę pochodzącą od zwierząt karmionych paszą czy wypasanych na łąkach? Sprawdźmy, czym te mięsa się różnią.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Zobacz także: Wzmacnia kości i stawy. 10 sztuk zapewnia dzienną dawkę witaminy K