8 z 9Aleksandra Miłosz – redaktor
Siebie zostawiłam na koniec. Ponieważ jestem mamą niespełna 1,5-rocznej córki, przygotowany przeze mnie obiad musi być nie tylko szybki do przyrządzenia, ale też zdrowy. Na szczęście nie mam problemu z tym, że moje dziecko nie je warzyw – zdecydowanie woli sięgnąć po brokuły niż po kostkę czekolady, dlatego namawianie jej do jedzenia nie jest problemem.
Staram się, aby przygotowany obiad był dla niej nie tylko smaczny, ale też atrakcyjny wizualnie. Dlatego tym razem postawiłam na pieczonego dorsza w papilotach z warzywami. Do tego przygotowałam kaszę bulgur z cukinią i jarmużem. Staram się, aby na naszym stole jak najczęściej pojawiały się ryby – mam wtedy pewność, że posiłki, które serwuję swojej rodzinie są nie tylko pyszne, ale też zdrowe.
Zobacz także: Niebezpieczny składnik. Podpowiadamy, w którym ryżu znajdziesz go najwięcej