Trwa ładowanie...
Zdrowie
Uroda
Relacje
Więcej
Pytania do lekarzy
Znajdź lekarza
Forum
Zdrowe odżywianie
DIETY OD A DO Z
PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE
SKŁADNIKI ODŻYWCZE
ODCHUDZANIE
Zaburzenia odżywiania
Żywienie abcZdrowie.pl
Żywienie
Składniki odżywcze
Substancje słodzące
Substancje słodzące
Wszystkie kategorie
Węglowodany
Lipidy
Białko
Błonnik
Witaminy
Składniki mineralne - makroelementy i mikroelementy
Suplementy diety
Substancje słodzące
Sól
Barwniki i konserwanty
Polacy jedzą aż 40 kg rocznie. Prowadzi do cukrzycy, miażdżycy i raka
Kontrowersyjny dodatek. Zaburza pamięć, rujnuje pracę mózgu
Aspartam rakotwórczy? WHO opublikowało stanowisko w sprawie słodzika
Żyliśmy w błędzie. Wyniszczają serce i mózg bardziej niż cukier
Stosujesz zamiast cukru? Lekarka obala mit, w który wierzy wielu z nas
Pozornie zdrowe zamienniki cukru? Badania wskazują, że stewia może uszkadzać nerki i wątrobę
Sukraloza – właściwości, występowanie, działanie i szkodliwość
Cukier czy słodzik? "Opowieści o rakotwórczym aspartamie można włożyć między bajki"
Słodziki znów na cenzurowanym. Naukowcy nie pozostawiają złudzeń: ich stosowanie zwiększa ryzyko raka
Miód sztuczny - kalorie i wartości odżywcze. Czy sztuczny miód jest zdrowy?
Czy podgrzewanie miodu sprawia, że staje się toksyczny?
Miód nawłociowy - właściwości, kalorie i wartości odżywcze. Gdzie go kupić i jak wykorzystać?
Sztuczne słodziki wpływają negatywnie na zdrowie jelit. Nowe badania
Skutki stosowania acesulfamu K. To kolejny zamiennik cukru
Wszystko co musisz wiedzieć o cyklaminianie sodu. Zobacz, w jakich produktach go znajdziesz
Miód fasolowy. Poznaj jego dobroczynne właściwości
Słodziki szkodzą bardziej niż cukier. Możesz znaleźć je nawet w śledziach
Ksylitol - charakterystyka, dawkowanie, właściwości, zastosowanie
Maltoza – występowanie, właściwości, szkodliwość
Sorbitol – właściwości, zastosowanie, skutki uboczne, kosmetyka
Aspartam - charakterystyka, właściwości, bezpieczeństwo
Oligofruktoza – właściwości i działanie na organizm
Melasa - charakterystyka, właściwości, zastosowanie
Jaggery - właściwości, zastosowanie, dostępność
Czy cukier w syropach to konieczny dodatek?
Co jest zdrowsze – cukier czy syrop glukozowy z kukurydzy?
Stewia - właściwości, cena, zastosowanie w kuchni i kosmetyce
Fakty i mity na temat cukru (WIDEO)
CUKIER? MIÓD? STEWIA? Czym słodzić? (WIDEO)
Ile cukru zjadamy codziennie? (WIDEO)
Uważaj na cukier ukryty w produktach (WIDEO)
Stewia zamiast cukru (WIDEO)
Specjalista radzi: Wszystko o znanym zamienniku cukru (WIDEO)
Specjalista radzi: Czym zastąpić cukier? (WIDEO)
Trzy naturalne zastępniki cukru (WIDEO)
Jak cukier oddziałuje na nasz mózg? (WIDEO)
poprzednia
1
2
3
4
następna