Trwa ładowanie...
Zdrowie
Żywienie
Ciąża i Dziecko
Uroda
Aktywność fizyczna
Więcej
Psychologia
Seks
Kakulatory
Ważne tematy
Pytania do lekarzy
Znajdź lekarza lub badanie
Forum
Leki i suplementy
DIETY OD A DO Z
SKŁADNIKI ODŻYWCZE
KUCHNIA I GOTOWANIE
ODCHUDZANIE
PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE
Żywienie abcZdrowie.pl
Żywienie
Składniki odżywcze
Barwniki i konserwanty
Barwniki i konserwanty
Wszystkie kategorie
Węglowodany
Lipidy
Białko
Błonnik
Witaminy
Składniki mineralne - makroelementy i mikroelementy
Suplementy diety
Substancje słodzące
Sól
Indeks glikemiczny
Barwniki i konserwanty
Kalorie
Powoduje tycie i karmi raka? "Problem nie tkwi w samym glutaminianie sodu, ale w jego nadmiarze"
Wysypka lub bóle brzucha? Winny może być sorbinian potasu
Czytaj etykiety. Przedstawiamy najgorsze dodatki do żywności
Azotyn sodu E250. Zobacz, dlaczego może szkodzić (WIDEO)
Barwniki spożywcze szkodzą. Dr Cubała-Kucharska: To żywnościowy teatr cieni
Dwutlenku tytanu zakazany we Francji, w Polsce dodawany na potęgę. To składnik m.in. gum do żucia
Koszenila - czym jest i jak powstaje. Koszenila a zdrowie
Sztuczne aromaty mogą powodować raka
Benzoesan sodu. Czy jest szkodliwy?
Karagen - zastosowanie, kontrowersje
Sorbinian potasu – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Kwas octowy – właściwości, zastosowanie, wpływ na zdrowie
Kwas fosforowy - występowanie, zawartość w organizmie, inne zastosowania
Glutaminian sodu - charakterystyka, występowanie, szkodliwość
Mączka chleba świętojańskiego - charakterystyka, właściwości, wartości odżywcze, zastosowanie
Pektyna – charakterystyka, występowanie, kalorie i wartości odżywcze
Azotany i azotyny - gdzie jest ich najwięcej i dlaczego należy ich unikać?
Difosforany (E 450) - zastosowanie, produkty, wpływ na zdrowie
Brąz FK - charakterystyka, skład, zastosowanie, szkodliwość
TOP 10 najgorszych dodatków do żywności. Zobacz, na co uważać podczas zakupów
Karmel amoniakalno-siarczanowy ( E150d) - czym jest? Jakie jest jego zastosowanie?
Inozynian disodowy (E631) - właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Annato (E160b)- charakterystyka, w jakich produktach występuje, bezpieczeństwo, normy
Guma ksantanowa- charakterystyka, zastosowanie, bezpieczeństwo
Czerwień koszenilowa (E124) - właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Kwas benzoesowy - charakterystyka, zastosowanie
Kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin (E141) - właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Pirosiarczyn sodu - właściwości, bezpieczeństwo. Gdzie można znaleźć E223?
Guma arabska (E414) - właściwości, zastosowanie w przemyśle, szkodliwość
Barwniki w żywności - rodzaje, zastosowanie, bezpieczeństwo
Konserwanty w żywności - popularne konserwanty, barwniki naturalne i syntetyczne, inne substancje dodawane do żywności
Antocyjany – właściwości, działanie i źródła
Umami, czyli piąty smak - charakterystyka, występowanie
E330, czyli kwas cytrynowy. Właściwości i zastosowanie
Szkodliwy błękit brylantowy. Jest w wielu produktach spożywczych (WIDEO)
Erytrozyna to szkodliwy barwnik. Zobacz, gdzie się znajduje (WIDEO)
poprzednia
1
2
następna