Trwa ładowanie...
Zdrowie
Uroda
Relacje
Więcej
Pytania do lekarzy
Znajdź lekarza
Forum
Zdrowe odżywianie
DIETY OD A DO Z
PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE
SKŁADNIKI ODŻYWCZE
ODCHUDZANIE
Zaburzenia odżywiania
Żywienie abcZdrowie.pl
Żywienie
Składniki odżywcze
Barwniki i konserwanty
Barwniki i konserwanty
Wszystkie kategorie
Węglowodany
Lipidy
Białko
Błonnik
Witaminy
Składniki mineralne - makroelementy i mikroelementy
Suplementy diety
Substancje słodzące
Sól
Barwniki i konserwanty
Pełne konserwantów i wzmacniaczy smaków. Te produkty omijaj z daleka
Silna trucizna. Powoduje nowotwory, może upośledzić narządy wewnętrzne
Znajdziesz go w słodyczach, konserwach, a nawet lekach. Badacze odkryli, że dewastuje jelita
Zakazana w Danii i Francji. Badania wskazują, że działa rakotwórczo
Zakazane w Skandynawii, w Polsce dozwolone. Działają rakotwórczo, wyniszczają nerki, serce
Powoduje tycie i karmi raka? "Problem nie tkwi w samym glutaminianie sodu, ale w jego nadmiarze"
Wysypka lub bóle brzucha? Winny może być sorbinian potasu
Czytaj etykiety. Przedstawiamy najgorsze dodatki do żywności
Barwniki spożywcze szkodzą. Dr Cubała-Kucharska: To żywnościowy teatr cieni
Dwutlenku tytanu zakazany we Francji, w Polsce dodawany na potęgę. To składnik m.in. gum do żucia
Difosforany (E 450) - zastosowanie, produkty, wpływ na zdrowie
Inozynian disodowy (E631) - właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Karmel amoniakalno-siarczanowy ( E150d) - czym jest? Jakie jest jego zastosowanie?
Brąz FK - charakterystyka, skład, zastosowanie, szkodliwość
Annato (E160b)- charakterystyka, w jakich produktach występuje, bezpieczeństwo, normy
Guma ksantanowa - charakterystyka, zastosowanie, bezpieczeństwo
Czerwień koszenilowa (E124) - właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Kwas benzoesowy - charakterystyka, zastosowanie
Kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin (E141) - właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Pirosiarczyn sodu - właściwości, bezpieczeństwo. Gdzie można znaleźć E223?
Guma arabska (E414) - właściwości, zastosowanie w przemyśle, szkodliwość
Barwniki w żywności - rodzaje, zastosowanie, bezpieczeństwo
Antocyjany – właściwości, działanie i źródła
Umami, czyli piąty smak - charakterystyka, występowanie
E330, czyli kwas cytrynowy. Właściwości i zastosowanie
Azotany i azotyny - gdzie jest ich najwięcej i dlaczego należy ich unikać?
Co się kryje pod symbolem E?
TOP 10 najgorszych dodatków do żywności. Zobacz, na co uważać podczas zakupów
Koszenila - czym jest i jak powstaje. Koszenila a zdrowie
Sorbinian potasu – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Pektyna – charakterystyka, występowanie, kalorie i wartości odżywcze
Kwas octowy – właściwości, zastosowanie, wpływ na zdrowie
Związki mutagenne i kancerogenne w żywności
Barwniki karmelowe a ryzyko raka (WIDEO)
Mączka chleba świętojańskiego - charakterystyka, właściwości, wartości odżywcze, zastosowanie
Polisorbat 80. Dlaczego jest szkodliwy i gdzie się znajduje? (WIDEO)
poprzednia
1
2
następna