Dip jogurtowo-czosnkowy
Wśród wegetariańskich przekąsek ważne miejsce zajmują dipy. Są to gęste sosy, w których można maczać warzywa, chipsy czy pizzę. ****Przepisy wegetariańskie na dipy są bardzo proste i opierają się głównie na śmietanie, serach, ziołach i czosnku. Dip jogurtowo-czosnkowy jest bardzo lekki i niskokaloryczny, ponieważ zamiast tłustej śmietany wykorzystujesz jogurt do jego przygotowania.
Źródło zdjęć: © Zdjęcie autorstwa Theresa Carpenter / <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/">CC BY-SA 2.0</a>
Składniki:
Sposób przygotowania:
Do miseczki z jogurtem naturalnym wyciśnij (lub zetrzyj na drobnej tarce) ząbek czosnku, ewentualnie ogórek. Dodaj koperek i całość dokładniej wymieszaj.
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie