Trwa ładowanie...

#dziejesienazywo: Niebezpieczna rtęć w rybach (WIDEO)

Zobacz film: "Niebezpieczna rtęć w rybach"

Światowa Organizacja Zdrowia co roku apeluje o zwiększenie spożycia ryb w naszych codziennych dietach. Podczas gdy wiele mówi się o ich zaletach, takich jak np. zawartość kwasów tłuszczowych omega-3, to nie można zapominać również o tym, że ryby mogą zawierać niebezpieczne dla zdrowia substancje: rtęć, metale ciężkie i pestycydy.

Aby zminimalizować ryzyko zatrucia tymi toksynami, warto wiedzieć, jakie ryby wybierać i czym kierować się podczas ich kupowania. Nasze wątpliwości rozwiała Magdalena Hermanowska, dietetyk.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.