Dziennikarka przez miesiąc nie jadła cukru. Jakie efekty uzyskała? (WIDEO)
Nadmiar cukru w diecie jest wyjątkowo szkodliwy. To substancja, która szybko uzależnia, a jej nadużywanie przyczynia się do otyłości, chorób serca lub cukrzycy. Dziennikarka postanowiła przeprowadzić cukrowy detoks. Jakie efekty uzyskała?
Nadmiar cukru w diecie jest wyjątkowo szkodliwy. Dziennikarka przez miesiąc nie jadła cukru, jakie efekty uzyskała po tym detoksie? Nadmiar cukru w diecie jest wyjątkowo szkodliwy.
To substancja, która szybko uzależnia, a jej nadużywanie przyczynia się do otyłości, chorób serca lub cukrzycy. Dziennikarka Robin Hilmantel postanowiła przeprowadzić cukrowy detoks.
Chciała sprawdzić co stanie się z jej ciałem oraz jaki będzie miało to wpływ na nią i jej zdrowie. Początki były trudne, ponieważ kobieta musiała zrezygnować z gotowych dań i z jedzenia na mieście.
Odkryła, że takie potrawy mają w swoim składzie ogromną ilość cukru, z którego chciała zrezygnować. Przekonała się do gotowania w domu. Nauczyło ją to lepszego planowania czasu.
Pierwszym widocznym efektem cukrowego detoksu była utrata wagi. Dziennikarka zrzuciła przez miesiąc trzy kilogramy - bez ćwiczeń i innych większych zmian.
Po upływie miesiąca, okazało się, że jej kubki smakowe zaczęły działać inaczej. Potrawy zawierające cukier stały się dla niej jeszcze słodsze. Przestała mieć również ochotę na słodycze.
Nie zauważyła jednak znacznego wzrostu energii ani poprawy wyglądu skóry. Jednak wie, że to dopiero miesiąc i nadal zamierza kontynuować kurację.