Trwa ładowanie...

Ile jest mięsa w mięsie? Zaskakujące wyniki kontroli (WIDEO)

Zobacz film: "Co producenci dodają do mięsa?"

Wiele mówi się o sztucznych, chemicznych dodatkach do żywności. Wiedza konsumentów w tym zakresie jest coraz większa, ale ciągle dajemy się nabrać obietnicom producenta na opakowaniu. Warto uważnie czytać etykiety, zwłaszcza jeśli kupujemy mięso. Badania składu paczkowanego mięsa przeprowadzane przez Najwyższą Izbę Kontroli niejednokrotnie wykazały już, że w składzie drobiu, wieprzowiny czy wołowiny mogą się znajdować nieprawidłowe składniki.

Na czym najczęściej oszukują producenci? Mieszają różne gatunki mięsa, zaniżają lub zawyżają skład, a to i tak tylko niektóre z ich przewinień.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.